Το deal της δεκαετίας! Και τώρα τι…?

Από το 2014 είχε ανακοινωθεί η συμφωνία για πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον όμιλο της Ergo. Χθες 01/08/2016 ήταν τελικά η ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πλήρης μεταβίβαση της ATE Ασφαλιστικής στην Ergo.

Το τίμημα αυτής της συγχώνευσης ανήλθε τελικά στα 90 εκ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο που κατείχε μέχρι χθες η Τρ. Πειραιώς. Το σχέδιο πώλησης της ΑΤΕ δεν προέκυψε ξαφνικά λόγω προβλήματος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στα αποθεματικά της. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για κίνηση η οποία έπρεπε να γίνει για να υλοποιηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τρ. Πειραιώς (αποεπένδυση και απεμπλοκή της τράπεζας από μη τραπεζικές δραστηριότητες).

Αν μη τι άλλο λοιπόν πρόκειται για μια επένδυση η οποία δείχνει έμπρακτα από τον όμιλο που ανήκει η Ergo τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς. Η νέα εταιρία που προκύπτει λοιπόν είναι η νούμερο 1 σε όγκο εταιρία γενικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον οι κινήσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

  1. Δημιουργία νέου Δ.Σ. το οποίο θα απαρτίζεται από στελέχη και των δύο εταιριών.
  2. Σταδιακή και ομαλή “συγχώνευση” των συστημάτων των δύο εταιριών σε ένα.
  3. Πλήρης ενσωμάτωση των συνεργατών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στο σύνολο συνεργατών της Ergo.
  4. Σταδιακή (άγνωστο πότε) κατάργηση του brand name της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και κοινή χρήση αυτού της Ergo.
  5. Με την συγχώνευση των εταιριών αυτών το νέο σχήμα είναι πλέον η Ν.1 εταιρία στην Ελλάδα σε παραγωγικά στοιχεία στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική όμως δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι η Ergo θα αξιοποιήσει το σύνολο των στοιχείων που είχε η ΑΤΕ Ασφαλιστική και θα δραστηριοποιείται και η ίδια στους κλάδους ζωής/υγείας.

Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για την πλήρη ενσωμάτωση των συνεργατών και του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην Ergo, για την δημιουργία ενός κολοσσού στην Ελλάδα ο οποίος σίγουρα θα είναι υγειής, κερδοφόρος και πλήρως ανταγωνιστικός.