Περί συγχώνευσης ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ – ERGO …

Ένα σήριαλ που κρατάει από τον Αύγουστο του 2014…

Η συγχώνευση των εταιριών αυτών είναι θέμα χρόνου μάλλον να συμβεί. Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία κρατάει δύο χρόνια περίπου και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Οι λόγοι αρκετοί (κυρίως πολιτικοί – ασταθές πολιτικό περιβάλλον δεν βοηθάει σε τέτοιους “γάμους” – και οικονομικοί).

Σίγουρα για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός της διετούς προσμονής από διάφορες απόψεις. Σίγουρα όμως δεν παύει να είναι ένα σημαντικό γεγονός στην ασφαλιστική εγχώρια βιομηχανία που θα δημιουργήσει έναν τεράστιο όμιλο με πολλά οφέλη για τον καταναλωτή (δεν είναι της παρούσης βέβαια αυτό). Αυτό το πάντρεμα που είναι στα σκαριά θα ενσωματώσει δύο διαφορετικές εταιρίες και η συγχώνευση των καλών στοιχείων τους θα δημιουργήσει αναπόφευκτα κάτι θετικό.

Δείχνει αυτό το σήριαλ να οδεύει προς το τέλος του όπως μας πληροφορεί το nextdeal.gr μιας και αρχίζουν τα διαδικαστικά της συγχώνευσης των δύο αυτών μεγάλων εταιριών.

Ανάλογες κινήσεις αναμένονται και για άλλες εταιρίες όπως για παράδειγμα της Εθνικής Ασφαλιστικής για την οποία δεν έχει ξεκινήσει επίσημα κάτι.