Ενέργειες μετά από τροχαίο ατύχημα!

Το βασικότερο όλων είναι η μη ύπαρξη σωματικών βλαβών μέσα στα εμπλεκόμενα οχήματα!!!

Εφόσον όλοι είναι εντάξει προχωρούμε παρακάτω με ψυχραιμία:

  • Κλήση στην Φροντίδα Ατυχήματος (αναγράφεται σε κάθε ασφαλιστήριο αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας σε εμφανές σημείο). Είναι χρησιμότερο να καλέσετε απευθείας εκεί και όχι πρώτα το ασφαλιστή σας, διότι η Φ.Α. θα έρθει επιτόπου με όλα τα απαραίτητα μέσα για ρυμούλκηση του οχήματός σας καθώς και με τα απαραίτητα έντυπα για την δήλωση του ατυχήματος και τις απαραίτητες φωτογραφίες!
  • Κλήση στην Τροχαία. Πολλές φορές η παρουσία της είναι απαραίτητη για επιτόπου καταγραφή των συνθηκών ατυχήματος από Δημόσια Αρχή. Εάν είναι προφανής η υπαιτιότητα και οι εμπλεκόμενοι επιτόπου συμφωνούν τότε δεν είναι απαραίτητη η δήλωση στην Τροχαία. Εάν υπάρχει τραυματισμός ή υποψία τραυματισμού ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την τροχαία και το ΕΚΑΒ!!!!
  • Κλήση στον ασφαλιστή σας. Εκείνος είναι που θα σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες καθοδηγώντας σας για τις επόμενες ενέργειες οι οποίες ενδεικτικά είναι: Άνοιγμα φακέλου στην Ασφαλιστική Εταιρία, κλείσιμο ραντεβού με πραγματογνώμονα στο συνεργείο επισκευής, και όταν λάβει την αποδοχή από την άλλη εμπλεκόμενη Ασφαλιστική Εταιρία, σας δίνει το οκ να προχωρήσετε σε επισκευή του οχήματος!

Γενικότερα, ένα τροχαίο ατύχημα μας σοκάρει ακόμα και εάν δεν είναι σοβαρό παρά μόνο ελάχιστες υλικές ζημιές. Η ψυχραιμία και η ειλικρινής διάθεση μεταξύ των εμπλεκομένων όμως αποτρέπει παρατράγουδα όπως τσακωμούς και δικαστικές διαμάχες. Εάν ευθυνόμαστε για το ατύχημα το δηλώνουμε επιτόπου στην Φροντίδα Ατυχήματος ή/και στην Τροχαία. Άλλωστε πάντοτε, κάποιος φταίει και κάποιος όχι!!!!